söndag 1 januari 2012

fint fiske

Vaknade kl 07,20 och skulle åka och fiska med Thomas larsson i en fin liten tjärn strax söder om ljusne.
Vi gick direkt till ett litet sund vi brukar få bra med fisk i annars, Vi fiskade där ett tag med ingen känning, så vi beslutade oss för att gå lite längre ner i sjön till en liten brygga som vi har som riktmärke för en bra plats.
Vi han bara sätta ner grejjorna så va det en som va där och nappa för thomas, och efter några napp till så satt där en fisk som gav thomas en bra fight med hans nyinköpta 47cm:s spö, och efter en intesniv fight så fick vi upp en fin regnbåge på ca 4-5 hg som fick simma tillbaka :) vi fortsatte att fiska där, och snart nog så drog jag på en fin regnbåge som efter en fin kamp drog av linan uppe vid hålet. Efter det hade vi mycket hugg men dem ville inte riktigt hugga då dem bara gick och drog grejjorna i sidled. Så vi tog en lite fika paus med korv och pommac!
Efter fikat vart det en döperiod men skulla snart bytas mot ett riktigt huggrace.
Vi missade fisk på fisk på fisk och dem slutade inte nappa heller! Jag hade en som va och drog grejerna i sidled ii säkert 5 minuter i streck utan att nypa riktigt så jag kunde göra mothugg, Men sen så Drog thomas på en fin båge som fightade bra! Den drog ut ca 3 m lina på någon sekund sedan gick den fast i sjögräs:( det va en stor fisk som hade huggit. Sedna högg det igen för Mr Larsson och denna fisk fick han upp, det va en fin regnbåge på ca 6 hg! Sedan kom Pappa(Mattias) på besök han hade tagit med sig våran hund nisse för att kika hur det gick för oss idag. Sedan lite senare gick vi till en annan lite pärla som ligger strax brevid och det skulle visa sig vara ett lyckat drag för just när thomas stoppade ner grejjorna i vattnet så drog det på en fin båge som efter en låång kamp fick ge sig, vikt på den 9 hg. Sedan pratade vi en stund och rätt som det var så drog thomas på en till denna i modell större!  efte att vi haft den upp till hålet många gånger så kom den till slut upp med huvudet i hålet , och då hjälpte jag till och drog upp den, Det va en fin regnbåge på 1,5 kg! riktigt fin fisk för denna sjö!
Thomas fisk på 1,5 kg!

Sedan började det snöa så då packade vi ihop grejjorna och åkte hem glada:)

Thomas fina fiskar som han fick i sjö nr2!

Det ville sig inte riktigt för mig idag med ibland är det inte bara en fisk på land som gör det roligt, utan trevligt sällskap som denna gång gör fisket väldigt roligt ändå, och jag fick ju ändå känna på lite fisk.

Nu på tisdag blir det en tur till slakttjärn i regnsjö i hopp om spögung!

skitfiske på er allihopa!/Victor G



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar