söndag 4 mars 2012

Fina fiskar och en och annan ren

I morse kom Thomas och hämtade mig runt 05,00, Det va väldigt dimmigt då jag sa hejdå till pappa och farfar för att åka till Klövsjö i 3 dagar! Strax innan klövsjö så stod det ca 15 renar mitt i vägen som inte ville flytta sig.

Efter en bilresa på ungefär 3 timmar anlände vi till husvagnen där vi ska sova under tiden vi fiskar. Vi hade runt 09,00 köpt fiskekort, och fixat allting så vi var redo för en dag på Jämtlands isar. Det tog inte lång tid så hade Thomas ett hårt hugg , Men den fisken kom inte tillbaka, Bara 10 sekunder efter det så lyfte min mormyska topp och efter ett distinkt mothugg så satt där resans första fisk på kroken, Efter en intensiv fight fick vi med darriga händer upp dagens första fisk på isen, En regnbåge på ca 1,2 kilo!

Efter det så vart det trögt, vi fiskade oss över hela sjön men bara en abborre som resultat..
Vi försökte sedan hitta en djupkant i sett på karta men den hittade vi aldrig,, Men istället hittade vi ett ställe med ett lagom djup på ca 2 meter, Efter ca 20 minuter så hade jag ett hårt hugg men den ville inte fastna..
Thomas satt sedan och kollade ut mot fjälltopparna då det small som bara faen för honom, Efter flera härliga rusningar fick han upp en väldigt fin röding på ca 8 hg!


Direkt efter det så högg det över min mormyska, fisken började rusa iväg med 7-8 meter lina direkt och den gick mest och pumpade och sedan efter en skön kamp så lyckade vi få in dagens sista fick, 
En regnbåge på ca 1,6-1,7 kilo som va väldigt fin i kondition som dem alla andra fiskarna!




Vi fiskade sedan 1 timme till och när klockan va runt 15,00 så begav vi oss till den varma husvagnen och gjorde ostschnitzel med potatiskrocketter , En väldigt lyckad dag, och imorgon är det bara på dem igen!

Pappa och farfar va upp till en sjö i hälsingeskogarna idag oxå, Det verkade ha varit trögt där idag och två småharrar och två smårödingar som resultat.

Skitfiske på er alla!/Victor G



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar